skip to Main Content

1200 gratis lichtsnoeren uitgedeeld in Nieuw-Overdie

’Een positieve boost’ voor de wijk moet het zijn: 1200 gratis lichtsnoeren worden volgende week uitgedeeld in Nieuw-Overdie.

De gedachte achter het bewonersinitiatief is dat 2020 voor velen een moeilijk jaar is geweest, en dat ook de komende feestdagen in december anders zullen zijn dan in andere jaren. Het samen doorbrengen van de feestdagen zal mogelijk niet doorgaan vanwege de coronaregels. Toch moet kerst een periode van vrolijkheid en saamhorigheid zijn, vinden de initiatiefnemers.

Het is de bedoeling dat de lichtsnoeren met honderd led-lichtjes aan de balkons, gevels en tuinhekjes worden gehangen. De wijk baadt dan in het kerstlicht. Bovendien kan het bewoners motiveren zelf hun straat een feestelijke kerstuitstraling te geven.

De reputatie van vuurwerkoverlast kleeft aan de wijk

Pluspunt

Voorzitter Richard Halewijn van de wijkraad ziet nog een pluspunt: het kan een ’positieve boost’ geven aan een wijk die in december en tijdens de jaarwisseling nog wel eens negatief in het nieuws komt vanwege de vuurwerkoverlast. ,,Die is er in andere wijken ook’’, stelt Halewijn. ,,Maar de reputatie kleeft nogal aan Nieuw-Overdie. We willen hiermee laten zien dat er ook positieve dingen gebeuren in de wijk.’’

In Buurthuis ‘Overdie Ontmoet’ aan de Arcadialaan kan de verlichting volgende week, van dinsdag tot en met vrijdag, van 15 tot 17 uur opgehaald worden. Onder de deelnemers worden verschillende kerstpakketten verloot.

Back To Top