skip to Main Content

JOGG NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019

Tijdens de NL Vitaal bijeenkomst van 30 januari 2019 hebben 150 deelnemers de handen ineen geslagen om een gezonde omgeving voor de jeugd te creëren in de gemeente Alkmaar en regio. Een gezonde generatie in een gezonde gemeente is een gezamenlijke opdracht van zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven.

Zo hebben zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aangesloten bij de Rabo AZ Foodtour, een interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Vier Noord-Hollandse Rabobank-vestigingen ontwikkelden dit samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN.

Daarnaast zijn er meerdere mooie initiatieven tot stand gekomen die de komende tijd worden uitgewerkt. Een zeer geslaagde bijeenkomst met een opkomst waar we trots op zijn!

Lees HIER het hele persbericht of bekijk HIER het videoverslag.

NIEUWE GROENTE LESSEN 

Natuurgids Alkmaar heeft nieuwe kooklessen ontwikkeld voor basisscholen en BSO’s. Met het thema ’Groente’ doen verschillende scholen met de activiteiten van Natuur- Milieueducatie (NME) en Natuurgids Alkmaar mee. De activiteiten zorgen ervoor dat de jeugd de natuur ontdekt in hun eigen omgeving. Interesse in de nieuwe lessen? Neem dan een kijkje op de volgende website of vraag het na bij de JOGG-regisseur. 

WEEK VOOR DE GEZONDE JEUGD

Van 11 t/m 15 maart is het de week voor de gezonde jeugd. Deze week staat in teken van het thema ’Stap Vooruit’. In deze week zetten we extra stappen richting een gezonde toekomst voor jongeren. Dat doen we samen met alle aangesloten JOGG-gemeente en partners van JOGG. In Alkmaar gaan we deze week weer Samen Koken & Samen Eten in samenwerking met Albert Heijn en Resto van Harte, ook nemen verschillende scholen deel aan de Rabo AZ Foodtour en wordt er aandacht besteed aan meer beweegmomenten op een dag.
Willen jullie deze week ook een stap vooruit zetten? Wij horen het graag!

De activiteiten zijn te volgen via social media van JOGG
Alkmaar @JOGGalkmaar

SPORTKENNISCAFE
‘Binden en behouden van jeugd’

Speciaal voor sportverenigingen organiseert Alkmaar Sport op dinsdagavond 5 maart een Sportkenniscafé in De Meent Bauerfeind. Het thema is ‘Binden en behouden van jeugd’. Centraal staat de vraag: “Waarom stoppen zoveel jongeren als ze op de middelbare school zitten?”. In het Sportkenniscafé wordt ingegaan op motivaties van jongeren om te stoppen met sporten als ze op de middelbare school zitten, en hoe er voor te zorgen dat ze juist een binding krijgen en behouden met hun sportvereniging. 

Inloop van het Sportkenniscafé is vanaf 19:00 uur en de toegang is gratis.

Wil je deelnemen? Aanmelden kan via s.wunderink@alkmaarsport.nl

VOORUITBLIK KOMENDE PERIODE

De komende periode staan de volgende activiteiten op het programma: 

  • 27 februari – Kick-off DrinkWater op de Cocon
  • 5 maart – Aftrap Rabo AZ FoodTour
  • 5 maart – Start van thema Groente op de Fontein
  • 6 maart – Sportkenniscafé ‘Binden en behouden van jeugd’
  • 11 tot 15 maart – Week voor de gezonde jeugd
  • 20 maart – Speel je Wijs Festival in Wijkcentrum Overdie
Back To Top