skip to Main Content

Rommelmarkt Kooimeer 25 Mei

Op zaterdag 25 mei organiseert de Plastic Recycle Werkplaats in Kooimeer een rommelmarkt. Het is tussen 11.00 uur en 14.00 uur op het plein van de Kardinaal De Jongschool. De rommelmarkt staat in het teken van circulaire economie. Het idee van de circulaire economie is dat er geen afval bestaaten dat grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Wat voor de één rommel of afval is, kan voor iemand anders waarde hebben. Ruim je garagebox op, zoek je kasten uit en kom je spullen verkopen, kopen, ruilen, maken of weggeven.

Op het plein aan de Amalia van Solmsstraat staan een aantal marktkramen waar je je spullen kunt verkopen. Ook worden er nieuwe producten gemaakt van afgedankte goederen. Je kunt bijvoorbeeld van oude kleding tassen maken. Maar ook de Plastic Recycle Werkplaats laat zien dat je van gebruikt plastic weer iets nieuws kunt maken.

Gebruik van de marktkraam is gratis, maar hier geldt dat wie het eerst komt, die het eerst maalt. Ook geldt dat organisaties of mensen die goederen recyclen in nieuwe producten voorrang krijgen bij toebedelen van de marktkramen. Op het plein is uiteraard genoeg ruimte voor verkoop op kleedjes.

De Plastic Recycle Werkplaats is een ontmoetingsplek en gebaseerd op het concept Precious Plastic. Met machines wordt plastic verwerkt tot nieuwe producten. Jongeren hebben een speciale rol bij de werkplaats. Door middel van een bijbaan hebben zij de mogelijkheid om werkervaring op te doen en nieuwe producten van plastic (zwerf)afval te maken. Tijdens de rommelmarkt kun je kennis komen maken.Back To Top